суббота, 2 сентября 2017 г.

Заява. Вимагаємо припинити руйнування історичного вигляду Воронцовського провулку в Одесі.

Прошу одеситів, що люблять своє місто прийти 03 вересня 2017 року до пам`ятника Дюку о 12.00, підтримати мирний спротив узаконенню беззаконня з руйнування історичеого ареалу Одеси новобудовою в Воронцовському провулку, 6а та підписати цю заяву.


                                                                                                          Міському голові Одеси
                                                                                                          Труханову Г. Л.
                                                                                                           м. Одеса, Думська площа, 1

                                                                                                           Заявники
                                                                                                           Підписні листи додаються


ЗАЯВА
про припинення нового будівництва в історичному ареалі
за адресою: м. Одеса, Воронцовський провулок, 6а

У м. Одесі за адресою Воронцовський пров, 6а здійснюється будівництво житлового будинку. Таке будівництво поплюжить архітектурно-просторове середовище будівль Воронцовського провулку, створюючи новобудову в самому серці історичного міста Одеси. 

При цьому існують обгрунтовані сумніви у законності вказаного будівництва, оскільки воно здійснюється безпосередньо біля відомої пам’ятки архітектури м. Одеси – «будинку-стіни» та може спричинити невідворотню шкоду культурній спадщині м. Одеси, спотворити вигляд історичної частини міста, знищити відому кінолокацію тощо.

Як попередньо заявив представник замовника будівництва, у нього є право власності на земельну ділянку на якій воно здійснюється, але продемонструвати будь-які правовстановлюючі документи відмовився, демонструючи паспорт фасаду руйнівної для одеситів новобудови. 

На нашу думку, здійсненню будівництва передувало прийняття актів органів місцевої та центральної влади, які порушують права територіальної громади на збереження історичного середовища та суперечать діючому законодавству з охорони культурної спадщини. 

Попередньо укладені правовідносини, пов'язані з можливим вибуттям земельної ділянки із комунальної власності, рішення виконавчих органів місцевого самоврядування збурюють громадськість міста Одеси на протест з приводу руйнації історичного ареалу міста та становлять суспільний інтерес. Дії власників по створенню новобудови потребують термінового реагування влади, припинення прийнятих незаконних рішень органів місцевого самоврядування, зупинення будівельних робіт в історичному ареалі Воронцовського провулку, 6а.

Зважаючи на вищевикладене,

ВИМАГАЄМО:

1. Вжити передбачених законом заходів щодо захисту прав територіальної громади м. Одеси та збереження культурної спадщини міста.

2. Припинити будівельні роботи за адресою: м. Одеса, Воронцовський провулок, 6а.

3. Відминити протиправні рішення виконавчих органів місцевого самоврядування, що руйнують історичне середовище та пов`язані з таким будівництвом.

4. Притягти до відповідальності чиновників органів місцевого самоврядування, що надавали, сприяли та підписували містобудівні умови та обмеження, паспорт фасаду, історико-містобудівне обгрунтування, узгоджували проектну документацію та інші документи.

5. Новими умовами обмежити забудовнику поверховість реконструюємого об`єкту не вище першого поверху та в межах, що історично існувала за цією адресою.

03 вересня 2017 року

Додаються підписні листи на ___ аркушах.


Сергій Сарафанюк


#ДумайОбОдессе #ДомСтена #Воронцовскийпереулок # Воронцовськийпровулок #СергійСарафанюк #СергейСарафанюк #ІсторичнаСпадщина

Комментариев нет:

Отправить комментарий